Najlepsze smaki Dolnego Śląska w Pasażu Grunwaldzkim

pasaż25 sierpnia Pasaż Grunwaldzki wypełni się zapachami i smakami wyśmienitych dolnośląskich produktów. A na deser kulinarne warsztaty dla dzieci i możliwość wypróbowania swoich sił w rękodziele.

„Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów” to konkurs na najlepsze produkty Dolnego Śląska organizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego.  W tym roku o miano najlepszych przysmaków walczą m.in. wyśmienite sery, miody, konfitury, soki, piwa oraz wina.

Tradycyjne regionalne przepisy, wypieki i mnóstwo innych smakowitości będzie czekało na poziomie 0 od godz. 11:00 do 16:00. Tego samego dnia pracownia Natura Rzeczy poprowadzi w Pasażu bezpłatne warsztaty z tworzenia łapaczy snów oraz druku stemplami na torbach. Informację o zapisach na warsztaty można znaleźć na Facebooku Pasażu Grunwaldzkiego. 

Z kolei najmłodsi będą mogli podszkolić  swoje kulinarne umiejętności podczas warsztatów Eko Słodycz. Dzieci przygotują zbożowe ciasteczka z miodem, a przy okazji dowiedzą się m.in. czy słodycze mogą być zdrowe. Nie lada atrakcją będzie mobilny dom dla pszczół, którego mieszkańców dzieci będą miały okazję poznać osobiście dzięki spotkaniu z zaprzyjaźnionym pszczelarzem. Zwieńczeniem zajęć będzie krótkie przedstawienie teatralne dotyczące zdrowych nawyków żywieniowych.

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Reklama

Reklama

Error: Any articles to show