Klub Kolacyjny Barilla we Wrocławiu, czyli blogerzy w chmurach

warsztaty barillaKiedy patrzy się na świat z góry, nabiera się dystansu do codzienności. Wszystkie problemy zostają na dole, a Ty możesz rozkoszować się pięknym widokiem. Mieli okazję przekonać się o tym blogerzy kulinarni z Wrocławia. 9 lutego na 38 piętrze jednego z apartamentów Sky Tower odbyło się pierwsze spotkanie Klubu Kolacyjnego Barilla. Oprócz uroczystej kolacji przygotowanej we współpracy z jedną z lokalnych restauracji blogerzy uczestniczyli także w warsztatach fotograficznych. Przez cały wieczór gościom towarzyszył niezapomniany widok Wrocławia.

Spotkanie rozpoczęło się od poczęstunku przygotowanego przez restaurację Vivere Italiano, która mieści się przy wrocławskiej starówce. Blogerzy mieli okazję skosztować specjałów prosto z Sycylii. Potrawy przeniosły na chwilę z zimowego Wrocławia do południowych Włoch. Wyglądały i smakowały niesamowicie. Kolejnym punktem wieczoru były warsztaty z fotografii kulinarnej. Okazuje się, że pomimo ogromnego doświadczenia i wiedzy, jaką dysponują blogerzy, fotografia kulinarna wciąż kryje w sobie ogromne pokłady tajemnic. Do pracy dla uczestników przygotowano 3 potrawy z makaronem Barilla, które goście mogli fotografować do woli. Fotograf pokazywał, jak doświetlić potrawy, jak przygotować tło i co zrobić, by zdjęcia były jeszcze bardziej soczyste i apetyczne. Ciepło lampy niezbyt korzystnie wpływa na trwałość potraw, a nad idealnym zdjęciem czasem trzeba popracować. Tutaj niezbędna okazała się wiedza szefa kuchni, który pokazał jak utrzymać trwałość dania, aby nie traciło swojej witalności do momentu uzyskania perfekcyjnego ujęcia.

Po warsztatach przyszedł czas na kolację w prawdziwie włoskim stylu. Blogerzy mieli okazję skosztowania makaronu Bavette Barilla w kompozycji z owocami morza. Danie przerosło najśmielsze oczekiwania smakowe i zdecydowanie podbiło serca wszystkich gości.

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Reklama

Reklama

Error: Any articles to show